Aidat Borcu Sorgulama
Site Haritası
Silvan
RONAHİ TV DERNEK YÖNETİCİLERİMİZ İLE RÖPORTAJ YAPTI

Kürtçe ve Türkçe yayın yapan Ronahi TV ekibi geçtiğimiz gün derneğimizi ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında geçmişte yöneticilik yapmış ve şuan dernek yöneticisi olan Eceveit Ceyla ile röportaj yaptı.

Silvan tarihi, kültürü ve Silvan’da iz bırakan şahsiyetleri konu röportajlar yapan Ronahi TV, bahse konu çalışmanın bir belgesel halinde TV’de yayınlanacağını söylediler.

Röportaj’da söz alan Silvanlılar Derneği Eski Başkanı M. İhsan Çevik, Silvan’ın çok eski bir tarihe sahip olduğunu ve tarih boyunca Mezopotamya coğrafyasında varlığını ve etkisini halende sürdürdüğünü belirterek devamla şöyle dedi, “Silvan  tarihi ve coğrafi konumu gereği her bir çok uygarlık tarafından çekim ve il merkezi olmuştur. Tarihte Mervani Devletine başkentlik yapmış bir kenttir. Maalesef 90'lı yıllardan sonra Silvan kenti kan kaybetmiş, ekonomik anlamda gerileme yaşamış ve kent dışına göç vermiştir"

Dernek adına söz alan Eski Dernek Başkanı Ali İhsan Dinçer, Silvan'ın tarihi önemine vurgu yaparak, "Silvan'da bir çok siyasetçi, eğitimci ve devlet adamı yetişti. Eski sağlık Bakanı Dr. Yusuf Azizoğlu, Mele Abdurkerim Ceylan, Terzi Niyazi Usta, Mehdi Zana, Şeyh Mahmud Yeşil, Şeyh Mizbah Yaruk, Müftü Mehmet Uyanık, Ozan Celal Sarıkaya (Şiyar) gibi şahsiyetler ilçe siyasetine ve kültürüne büyük katkılar sundular"

Dernek Başkanı Ecevit Ceylan, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Silvanlılar Derneğinin Silvanıların yararına faaliyet gösteren bir organizasyon olduğunu söyleyen Ecevit, devamla şöyle dedi, "Yılda 3-4 büyük organizasyon gerçekleştiriyoruz. Bunlar; İftar buluşması, Kahvaltı organizasyonu, Silvanılar Gecesi, Geleneksel Silvanlılar Pikniği olarak sırayabiliriz. yıllardır öğrencilere verdiğimiz burs geleneğimiz devam etmektedir. Dernek üyelerinin dernek faaliyetlerine iştirak etmelerini bekliyoruz. İstanbul gibi bir şehirde olmak dernekleşmeyi mecburiyet haline getirmektedir. Çünkü hemşehrilerimizin tek çatı altında toplanıp sosyal sorunlarımıza çözüm bulmaları daha hızlı neticelendiriliyor. Üyelerimizin derneğimizin faaliyetlerinde aktif olmalarını bekliyoruz. Dernek faaliyetleri hakkında peryodik olarak duyurularımızı SMS ile yapıyoruz. SMS ile yaklaşık 2 bin kişiye anlık olarak ulaşabiliyoruz. Kapımız tüm hemşehrilerimzie açıktır. Dernek olarak çalışma ekibime, eski ve yeni yönetici arkadaşlarıma ve üyelerimize teşekkür ediyorum."

Toplam Ziyaret2088
Döviz Bilgileri